Gemser in het nieuws

Over Gemser Fysio, over nieuwe inzichten en nieuwe behandelingen. De laatste ontwikkelingen lees je hier!

Erik Gemser toegevoegd aan medische begeleiding YOG 2016 Lillehammer

Van 12 t/m 21 februari 2016 vinden de Jeugd Olympische spelen plaats in Lillehammer (Noorwegen).

 

Ik ben gevraagd om de paramedische begeleiding te verzorgen van deze talentvolle jonge Nederlandse sporters. Het is een fantastische evenement waar ik graag een fysiotherapeutische ondersteuning aan geef.


Jeugd Olympische Spelen Lillehammer 2016
ARNHEM – In Arnhem is vanavond Youth Olympic Team Netherlands gepresenteerd, dat onder leiding van chef de mission Carl Verheijen van 12 tot en met 21 februari in Lillehammer aan de Jeugd Olympische Spelen gaat deelnemen. In Noorwegen strijden in het door het Internationaal Olympisch Comité georganiseerde evenement 1100 sporters in de leeftijd van 15-18 jaar in 15 winterse disciplines om 70 gouden medailles.

Verheijen wordt in Noorwegen vergezeld door dertien sporters, die in zes disciplines van start zullen gaan. De Nederlandse Ski Vereniging levert alpine skiërs Claire Tan (Groningen, 17 jaar) en Djordy Schaaf (Gorinchem, 18) alsmede snowboarder Erik Bastiaansen (Terneuzen, 18). Vanuit de Bob en Slee Bond Nederland stromen Noëlle Venneman (Enschede, 15 jaar) en Bram Zeegers (Venray, 17) het team in.

Erik Gemser en Frank in Lillehammer

De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond is hofleverancier van het Nederlands team met langebaanschaatsers Elisa Dul (Oene, 17), Isabelle van Elst (Bennebroek, 17), Daan Baks (Raamsdonk/Groningen, 17) en Louis Hollaar (Numansdorp/Groningen, 17) en de shorttrackers Gioya Lancee (Kesteren/Heerenveen, 17) en Tjerk de Boer (Weidum, 16). Vanuit de Nederlandse IJshockeybond completeren ijshockeyers Maree Dijkema (Groningen, 15) en Ties van Soest (Son en Breugel, 15) de ploeg.

Jeugd Olympische Spelen
De Jeugd Olympische Spelen worden op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité georganiseerd. Het evenement richt zich op toptalenten tussen 15 en 18 jaar oud. In 2016 is Lillehammer, na Innsbruck 2012 waar Nederland met 17 sporters deelnamen en 7 medailles won, de tweede stad waar de wintereditie plaats gaat vinden. 1100 sporters uit ongeveer 70 landen strijden om de medailles. De vorige zomereditie vond plaats in Nanjing in 2014. De accommodaties van de Olympische Winterspelen 1994 worden zo opnieuw voor een Olympische evenement ingezet.
De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als evenement voor een topprestatie, maar ook als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange weg naar de volwassen top. Belangrijk is dat de deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen, dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen.
De tweede editie van de Jeugd Olympische Winterspelen wordt van 12 tot en met 21 februari 2016 gehouden in Lillehammer. Talentvolle topsporters in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, variërend per sport, komen in aanmerking voor deelname. De eerste succesvolle wintereditie van het evenement vond plaats in Innsbruck in 2012. Youth Olympic TeamNL bestond in Oostenrijk uit 17 talenten die uitkwamen in de volgende sporten: alpineskiën, bobsleeën, schaatsen, shorttrack, skeleton, skispringen, snowboarden en ijshockey. De Nederlanders veroverden zeven medailles.

NOC*NSF ziet de Jeugd Olympische Spelen als een opleidings- en ervaringsmoment voor jonge, talentvolle sporters. De Nederlandse sportkoepel is verantwoordelijk voor uitzending en herkenbaarheid van deze ploeg.

Door uitzending van een team naar de Jeugd Olympische Spelen stelt NOC*NSF zich ten doel

  • jonge talenten de gelegenheid te bieden zich op het hoogste internationale niveau te meten met leeftijdgenoten
  • jonge talenten en aankomende topsporters bekend te maken met de (Jeugd) Olympische Spelen en de beoefening van topsport op een verantwoorde manier
  • internationaal toonaangevende opleidingsprogramma’s voor talenten in de deelnemende sporten te ontwikkelen